Året som har gått
1. Vad är det roligaste inom bakning som du har gjort 2015?
 Det är nog alla olika tårtor jag har fått göra. Olika figurer och saker som ska ta form i marsipan och sockerpasta. Sen även praktiken har varit otroligt kul!
 
2. Vilka är dina favoritsmaker?
Choklad och hallon in my heart!
 
 
 
3. Vilket är det bästa kakreceptet du har gjort?
Det är helt klart dubbelchokladkakorna med dumle. Inget annat än succé! Recept HÄR
 
 
 
4. Hur lyder året 2015´s quote?
 
 
 
5. Vilken är din favoritbutik?
Helt klart Lyckas med mat. Dom har ett brett sortiment, allt från pralinformar till filéknivar. Det är bra kvalité på allt och så har dom dessutom supersnabb leverans! Antalet stjärnor dom skulle få? --> 12/10 <--
 
6. Vilket bakfoto är du mest nöjd över?
Hmm de här var en klurig en.. men jag måste nog välja min lillasyster födelsdeagsfirande. Vädret var perfekt, tårta och olika bakelser och så tycker jag att det är fint att ta en bild på alltsammans ovanifrån.
 
 
7. Vilket är ditt största misslyckande inom bakningen?
Åh den här historian slår alla rekord. Jag hade med glädje tagit emot en beställning på en frosttårta där jag fick fria händer. Det första jag tänkte var att den skulle ha en Olaf-figur någonstans. Så jag börja modellera, fundera och grejja på med formerna och färgerna. Jag hade gjort hela kroppen på Olaf, fötterna, huvudet, allt. Och såklart, så ska jag tappa den på golvet. Under sekunderna som Olaf flög ned på golvet hann jag få 2 hjärtinfarkter och en stroke. Då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag gjorde nog både och. Utan att tveka åkte Olaf rätt ned i soporna. Sen var jag tvungen att ta en liten paus och samla mig lite. (läs irriterad, var fruktansvärt arg på mig själv att jag råka tappa ned Olaf) Men det var bara att börja om. Jag tänkte att jag ska se det där som en lärdom. 1. Jag lärde mig att sitta ordentligt över bordet, speciellt då jag håller på med något som har tagit några timmar. 2. Jag lärde mig att göra Olaf ännu en gång! VIlket alltid kan vara bra att kunna.
Där satt jag på stolen 40 minuter senare och jag var klar med kroppen. Glad i hågen att jag kunde göra kroppen lite fortare än förra gången för nu visste jag ju precis hur jag skulle göra. Men tro det eller ej, denna Olaf hade även han flygkunskaper. Så HAN FLÖG NER PÅ GOLVET MED ETT LEÈNDE PÅ LÄPPARNA. Under dom sekunderna som han flög ner på golvet han jag få 4 hjärtinfarkter, 2 strokes och tänka "Hur i hela fridens dagar gick det här till?!". Utan tvekan slängde jag även Olaf nr2 rätt ner i soporna. Men den här gången var det inget "vad har jag lärt mig? Jag ska se det som en lärdom". Nej nu hade jag nått gränsen. Nu var det bara ur vägen och kom inte nära! Här ska det göras en 3:e Olaf! Och han skulle minsann hålla sig på bordet. Jag satte mig som en liten bebis vid bordet, helt instyrd till bordskanten. Det enda positiva med att göra en 3:e Olaf är att det går superfort! För nu kunde jag alla former och färger. 3:e  gången gillt kan man ju verkligen säga! Den 3:e Olaf hade då inga flygkunskaper, tack och lov för det!
Slutet gott allting gott! Det blev en tårta ändå.
 
 
  
8. Vilket bakverk gjorde störst succé?
Dom här browniesarna gjorde störst succé, både här på bloggen och här hemma!  Vill du också göra succéfika? kolla då in receptet HÄR.
 
 
 
9. Vilken marsipanfigur blev mest omtyckt?
Med ett glatt humör och blommor lite här och var så blev det Olaf.
 
 
 
10. Vilka är dina baklöften 2016?
Testa fler olika fyllningar till tårtor, lära mig göra olika marsipanblommor och lära mig vad alla olika råvaror gör för skillnad. T.ex vad det är för skillnad mellan olika mjöler och vilken mjölsort man ska ha i en viss bakelse för att den ska bli "i sitt bästa jag".
 
 
#1 - Rakel

Olaf-historien 😂👍🏼

Svar: Hahah😄👍🏻
hildakvilina.blogg.se

#2 - Sandra'

vilka fina bilder :) vad duktig du är!

Svar: Tack!:)
hildakvilina.blogg.se