Snart så är sommaren här!
 
Snart så är sommaren här! Det har varit en ovanligt kall Maj här i Umeå, lite trist men snart så kommer nog sommarvärmen.
Det är inte länge kvar av skolan nu. Dom flesta av kurserna har slutat så jag har bara 4 skoldagar kvar. Det här året på Fridhems gymnasieskola har varit lärorik och otroligt rolig! Haft mycket praktiskt i skolan så att man har fått prova på både servering, matlagning och bageri. Allt har varit jätteroligt men ingenting klår bageriet! Ser framemot två hela år med bageri på skolan, finns så mycket jag vill lära mig och prova på.
 
Du har väll inte glömt bort att det är morsdag på söndag? Här kommer några tips på vad du kan baka till din kära mor! Recepten finns i dom olika kategorierna. Om det är något du funderar på om hur man gör vissa saker, kommentera bara så ska jag hjälpa dig!
 
 
Spröda strasskakor
Strasskakor är nog en av dom enklaste kakorna man kan göra, det går fort och dom är riktigt goda. Perfekt till en kopp kaffe!
Strasskakor
Ca 35 st.
 
Ingredienser:
 
300 g vetemjöl
240 g smör rumstempererat
90 g florsocker
 
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Vispa smör och florsocker krämigt. Använd en elvisp eller en köksassistens.
3. Tillsätt mjölet under vispning och vispa tills smeten har blivit vit och fluffig. Tänk på att degen ska spritsas så degen måste vara lös så att den går att spritsa. Om smeten är för hård kan du tillsätta lite mjölk och vispa igen.
4. Använd en krusig tyll och spritsa ca 3,5-4 cm runda kakor. Gör en liten grop i mitten på kakan med fingret, klicka dit lite sylt. (t.ex. hallonsylt) 
5. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, eller tills dom börjat få färg.