Frozen cake
Fick äran att göra en Frost tårta till en liten födelsedagstjej! Så roligt då jag får beställningar på disneyfigurer m.m. Det var första gången jag gjorde människor i marsipan/sockerpasta. Det var otroligt roligt att göra, men också svårt. Men då man har kommit på sina egna sätt att få det att bli bra, är det otroligt roligt! Man måste ha sina knep!
"isblocken" som står upp bakom figurerna, är gjorda av sockerpasta, så har jag gjort blå karamell som jag krossade, och limmade fast (ätbart lim). Det blir en ganska fin effekt med karamellkross. 
Hur får jag ihop figurerna då? Det finns ätbart lim man kan köpa, som jag använder. Men man kan även använda vatten som lim! Vilket är superbra om man får slut på lim.  
Den här tårtan är en 10 bitars tårta. Den innehåller chokladbottnar, hallon- och chokladmousse.
 
 
 
Syrengelé
I onsdags när min lillasyster fyllde år så var det jag som stod för fikat. Jag gjorde då en tårta som innehöll syrengelé, vilket var något helt nytt för mig. Jag har aldrig gjort gelé som tårtfyllning, och speciellt inte av en blomma! Så jag testade, och det blev nästan succé.. den var lite smaklös, så man måste ha betydligt mycket mer blommor än vad det stod i receptet. Med lite mer smak så kommer det bli storsuccé!
Du kan gärna förbereda gelén kvällen innan, så vet du att den hinner stelna ordentligt tills du ska sätta ihop tårtan.
 
Syrengelé:
 
½ L syrenblommor (Absolut inte, här måste du ha minst 1L, ta gärna 1½ L)
5 dl vatten
1 dl strösocker
½-1 citron (jag hade 3/4 av citronen)
1 msk saft från blåbärssylt eller saft, eller annan mörk sylt
4-5 gelantinblad (Nej, nej, nej, här måste du ha minst 8 skulle jag säga, dels för att den ska stelna ordentligt, och för att det ska gå lite fortare att kyla ned den)
 
Så här ska du göra:
 
1. Rensa blommorna, (hur? jo, du plockar helt enkelt av dom en och en från kvisten, men innan du gör de, skaka om kvisten ordentligt så att det inte slinker med en fluga eller två!)
Koka upp vattnet och sockret tills sockret har löst sig. Häll sedan vattnet över blommorna, låt dra tillsammans med citron och sylt i ca 30 minuter. Smaka av. Sila av blommorna.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg dom i en kastrull med en skvätt syrenvatten. Låt smälta på svag värme. Rör sedan ner gelatinblandningen i syrenvattnet och rör om ordentligt. Häll sedan upp syrenvattnet i en form som är lika stor som din tårta. (Bästa tipset här är att du tar en bunke som är ungefär lika stor som tårtan, så slipper du tjorva med att det rinner ut om du skulle ha springform)
 
 
 
Lillastysters födelsedagsfirande
Idag fyllde min lillasyster Elin hela 12 år! Så jag frågade vad hon skulle vilja ha för tårta, och så klart sminkgalen som hon är så ville hon ha en sminktårta. Jag gjorde en liten somrigare modell, nästan allt som brukar vara svart gjorde jag i vitt. Och så mycket rosa såklart! Gjorde nagellack, läppstift, ögonskuggor och en handspegel. Tårtan innehåller vaniljbottnar, blåbärsgrädde och syrengelé. Syrengelén var något helt nytt jag testat, det smakade inte så mycket, så man måste ha myyycket mer syrenblommor än vad det stod i receptet. Recept på syrengelén kommer om nån dag.
 
Sen gjorde jag även stora chokladcupcakes med oreokex i botten, och som frosting gjorde jag en färskostfrosting på philadelphiaost. Och dom mindre cupcakesen har marshmallows i botten och som frosting är det mascarponekräm. Mascarponekrämen var första gången jag gjorde! Och den blev riktigt god, något jag kommer göra oftare. Jag gjorde även en klassiker, brownies! Riktigt goda med en fäskostglasyr på.