5 veckor kvar
Det är full rulle på skolan nu och vi bakar bröd, tårtor, bakelser och en massa annat så tillslut blir alldeles snurrig. Varje vecka så bakar vi halva måndagen. Då gör vi gobitar och förbereder för vad som ska bakas på tisdagen. Under tisdagen så har vi haft specialisering, vilket innebär att man nördar in sig på ett moment, ett bröd eller någon annan jäsdeg och utvecklar den till någon egen idé eller förbättrar den på något vis så att den blir som man har tänkt sig. Jag har då under några veckor gjort ett tomat och basilikabröd, som i grunden var ett bra recept så jag har inte utvecklat den så mycket mer utan istället lagt märke till hur sjukt stor skillnad färska varor gör i smakskillnad. Då jag använt allt färskt och inte fryst, så har smaken varit väldigt fyllig och smakrik. Men då jag sen testade att använda fryst basilika som jag sedan tinat så gav de knappt någon smak alls. Så tänk på de mina kära läsare! Färska varor är de bästa du kan använda, de ger mest smak!
Sen har jag även gjort wienerbröd och olika smördegar, vilket har varit väldigt lärorikt! Vad man kan fylla wiener med, vad man kan göra av dom olika smördegarna och se skillnaden på dom. Det gäller att pröva sig fram och experimentera för att lära sig för och nackdelar med alla sorters degar, så man vet vad man kan använda dom till.
Sen under onsdagarna så har vi konditori. Då har vi haft små uppdrag varje vecka där den grupp vi jobbar i ska producera fram vissa bakverk under förmiddagen, och sen på eftermiddagen träna på något som vi tycker är svårt eller testa något nytt. Sen säljs allt vi producerat fram i skolans butik!  
Det är dessutom endast 5 veckor kvar till praktik! Tiden går fort och jag försöker experimentera, träna och lära mig så mycket jag bara kan på skolan.
 
Praliner är något vi har kämpat med på skolan. Det är en konst att få bra temperering av chokladen, att få skalet så blankt och att få tryffeln slät.