Solskensbulle med somriga bär
Nu börjar sommaren krypa fram runt hörnet. Äntligen! Känns som att vintern har varit i en hel evighet. 
 
Jag har inte lagt ut så mycket bilder och recept på senaste tiden, vilket jag tycker är tråkigt. Men det är svårt att hinna med bakningen då jag jobbar och går skola. Har inte heller någon tillgång till ett ordentligt kök när jag går skola, eftersom jag inte bor hemma. Men jag lägger ut recept och bilder efter tillgång, efterfrågan och önskemål! 
 
Solskensbulle, hur gott låter inte det ordet alltså?! Jag tycker det låter magiskt iallafall. Här kommer ett magiskt, somrigt och helt vansinnigt gott recept på världens bästa bulle!
 
Solskensbulle
24 bitar
Ingredienser bulle:
 
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1½-2 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Hallon, jordgubbar blåbär. Vilka bär som helst! Frysta eller färska spelar ingen roll!
 
Ingredienser vaniljkräm:
 
1 ägg
2 msk strösocker
2 msk smör
2 msk potatismjöl
3 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
 
Ingredienser glasyr:
 
Florsocker
vatten
 
Hett tips! Gör vaniljkrämen medans bullen jäser första gången!
 
Gör bullen så här:
 
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölken och värm tills den är fingervarm, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke, häll sedan ner lite av mjölkblandningen i jästen och rör om tills jästen löst sig.
3. Rör ner salt, socker, kardemumma, och nästan allt mjöl.
4. Arbeta degen tills den blivit blank coh smidig. Ställ sedan bunken med en handduk över sig coh låt jäsa i 40 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord och knåda, tillsätt eventuellt mer mjöl.
6. Dela degen på 2 delar, platta ut varje del till en rundell på varsin plåt med bakplåtspapper.
7. Värm ugnen till 200 grader.
8. Bred ut vaniljkrämen på rundlarna, men lämna ca 2 cm runt om utan kräm. Strö ut bären överallt! Låt jäsa i 30 minuter till.
9: Pensla kanten med uppvispat ägg, grädda sedan bullarna i 20 minuter. Låt svalna och ringla sedan över glasyr.
 
Gör vaniljkrämen så här:
 
1. Blanda alla ingredienser förutom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull. Värm på medelvärme och vispa hela tien. Så fort den första bubblan syns, dra bort kastullen.
2. Låt krämen svalna och tillsätt sedan vaniljsockret.
 
Gör glasyren så här:
 
Ta ca 2 dl florsocker, och tillsätt lite, lite vatten i taget. Rör om med en gaffel. Tillsätt mer vatten eller florsocker efter hur tjock du vill ha glasyren.