Polkafudge
Är det bara jag som inte tycker om då man känner sockret knastra mellan tänderna? För mig är det som att tugga sand, inte så lockande. Fudge är något som jag alltid har varit lite äcklad av, just för att det är så fruktansvärt mycke socker i dom, ibland så mycke socker så att den nästan faller isär för att det bara är socker av hela kakan. Inte alls gott faktiskt. Men här, alltså här har vi ett recept som heter duga!
 
Det här receptet på polkafudge är himmelskt alltså! Vet du inte vad du ska baka för julgodis i år då hela släkten ska komma hem till dig? Då kan jag säga dig att julen är räddad, för här, här har du svaret på alla dina frågor.
 
Svaret på alla frågor denna jul --------> Polkafudge
 
 
        Du behöver: 
  • 3 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl vit sirap
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk honung
  • 100 g vit choklad
  • 70 g polkakarameller
  • Form 15x15cm
      Såhär gör du fudgen:  
  1. Börja med att koka upp grädde, socker, vit och ljus sirap. Låt de koka tills du kan göra kulprovet.
  2. Rör i honungen och den vita chokalden tills de har smält.
  3. Krossa sen polkan i en mortel eller i en påse och slå med en kavel så att det blir mindre bitar.
  4. Blanda till sist i polkan. Klä en form 15x15 med bakplåtspapper och häll i fudgen. Ställ i kyl och låt stelna.