Maräng- och hallonrutor
Nu känns det att hösten börjar komma, det är kallt på mornarna, löv på marken och folk börjar ha på sig stickat och långa fina kappor! 
 
Nu har skolan börjat, så nu äre fullt upp med att vara i bageriet och baka på och lära sig allt man hinn och kan! Så otroligt roligt att få lära sig så mycket, och träna gärnet så att man blir bra. Snart så ska vi ha praktik, och det ser jag verkligen framemot.
 
Dom här kakorna gjorde jag tidigare i somras. Dom är riktigt goda!  
Perfekt till fikat med en klick grädde och ett glas saft. Har gjort dessa en gång tidigare, och dom går åt som smör i solsken!
 
24 rutor
 
Ingredienser kaka:
 
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
1½ dl hallon
 
Ingredienser maräng:
 
4 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit
 
Gör kakan såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form ca 20 x 30 cm.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt mellan varje.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i pannan och strö över hallonen.

Gör marängen så här:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret lite i taget och ättikspriten under kraftig vispning. Marängen ska bli fast. Bred den sedan över kaksmeten.
 
Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Om marängen börjar få för mycket färg kan du lägga på ett bakplåtspapper över kakan. Låt sedan kakan svalna och skär upp i bitar.
 
 
 
 
#1 - Dixi Wonderland

Vilka fina bilder du tagit, var det gott? :) Kanske värt att testa :D

Svar: Tack! Otroligt gott!
hildakvilina.blogg.se

#2 - Linnéa

Det här måste jag absolut testa! Ser hur gott ut som helst!

Svar: Va roligt!
hildakvilina.blogg.se

#3 - Miriam

Åh, dessa ska jag testa! :D

Svar: Va roligt!:)
hildakvilina.blogg.se