1 1/4 dl florsocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 1 dl skållade mandlar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Låt smöret stå i rumstemperatur ett tag och vispa det krämigt tillsammans med florsocker, vaniljsocker och ägg.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 30 minuter.
4. Ta lite mjöl på ett bakbord och dela degen i mindre bitar. Rulla varje del till en liten boll och forma sedan till ett avlång finger. Tryck dit en mandel längst fram och forma knogar och gör snitt. Dutta dit lite hallonsylt där du vill att det ska finnas blod, det blir ännu mer effekt då!
5. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.