blodiga fingrar
Dessa kakor är nog ett måste på halloween. Det utstrålar verkligen halloween tycker jag. Att servera dom här på fikabordet gör nog folk lite fundersamma, " Törs jag ta ett finger? " klart du törs! Står dom på fikabordet så går dom att äta. Men dom här kakorna kan folk vara väldigt känsliga mot, just för att dom ser ut som ett finger. Och jaa, det kanske känns lite motbjudande nästan. Men det är ju bara en kaka så det är bara att äta! Smaklig måltid! ;)
 
Blodiga fingrar:
 
125 gram rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 1 dl skållade mandlar
Eventuellt hallonsylt om du vill blod på några fingrar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Låt smöret stå i rumstemperatur ett tag och vispa det krämigt tillsammans med florsocker, vaniljsocker och ägg.

3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 30 minuter.

4. Ta lite mjöl på ett bakbord och dela degen i mindre bitar. Rulla varje del till en liten boll och forma sedan till ett avlång finger. Tryck dit en mandel längst fram och forma knogar och gör snitt. Dutta dit lite hallonsylt där du vill att det ska finnas blod, det blir ännu mer effekt då!

5. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.