Lucka 8. Vad är det som är så roligt med att baka?
Det fina med att baka är att man skapar något till någon annan. Någon som kommer bli glad, överraskad och förhoppningsvis nöjd över resultatet. Både utsidan och insidan är viktig inom bakning. Insidan ska bestå av smaker som lyfter varandra kan man säga. Att dom går ihop så pass bra att smaken smälter ihop i munnen och det skapas en blandning av alla smaker som gifter sig med varandra. "Gifter sig med varandra" kanske låter klyschigt, men de är verkligen så det är. Dom ska helst gifta sig med varandra för att det ska bli underbart gott.
Utsidan kan se ut hur som helst, huvudsaken det inte ser torrt och grått ut då det egentligen ska vara gyllenbrunt och fluffigt. Utsidan beror helt på bagaren/konditorn/hemmabagaren, alla tycker vi olika.
 
Sen att kunna skapa något fint med sina bara händer, det om något är roligt! Det ska pryda tårtan, bakelsen eller desserten och ska passa bra och fint. Färgerna ska vara fina och spritsningen ska vara rak och jämn.
 
Det som är så roligt med att baka är ju självklart det praktiska i det hela, att man skapar något, ett konstverk som sedan ska serveras på en fin tallrik på ett dukat bord där gästen ska kunna fika och vara nöjd över det som har serverats. Det är många delar som är roligt med bakningen. Typ allt. För mig går det i perioder det där, ibland är jag väldigt inne i olika smaker till bakelser och tårtor, sen kan det gå några veckor och jag vill bara göra dekorationer. Sen att det blir något helt och fint av alla olika delar då man sätter ihop allt är ju det absolut roligaste. Att se resultatet och att kunna vara nöjd över det man har skapat. Ja ni hör ju, det är många delar inom bakningen som är roligt!