Vårbakelse
Dom hade färska jordgubbar på affären så jag kunde inte låta bli att köpa en låda. Så då blev de en egen "twist" av maräng och vanlijcupcake. Så det blev söta cupcakes med lite syrliga men samtidigt söta jordgubbar. Dom smakerna passar ihop perfekt! 
 
Ingredienser vaniljcupcakes: (receptet är tagit från Hummingbird bakery´s bakbok)
120 g mjöl
140 g strösocker
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1½ dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
3. Tillsätt sedan hälften av mjölken, lite i taget och vispa tills allt är nedblandat i smeten.
4. Vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en separat bunke. Häll sedan ned det i mjölblandningen och vispa samman ingredienserna. Vispa ett tag till smeten har blivit slät.
5. Skeda upp smeten i pappersformar till 2/3 och grädda cupcakesen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Då dom är klara är dom gyllenbruna, du kan även trycka på dom lite lätt och se om dom fjädrar tillbaka, om dom gör det är dom klara. Du kan även testa om dom är klara med en provsticka. Låt svalna.
 
Ingredienser maräng:
4 äggvitor
4 dl strösocker
 
Dekoration:
6 jordgubbar
 
Gör såhär:
Vispa äggvitorna med 2 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med 1 dl vatten tills det nått 125 grader. Häll det heta sockret i äggvitan under vispning. Fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Fyll smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa på cupcakesen.
 
Dekorera så här:
Spritsa "snurror" på cupcakesen, ta sedan en gasolbrännare och bränn på marängen tills det får en gyllene färg.
Gör sedan ett litet hål med hjälp av en kniv och tryck dit två bitar av en jordgubbe. Jordgubben skar jag i fyra skivor, och la två skivor på en cupcake. Du kan tunna ut skivorna om dom blir för tjocka och tunga.  
 
 
#1 - Helen

Fina!! Å ser fantastiskt goda ut:))

#2 - FrökenTV, bloggen om tv och film

Ser gott ut

#3 - JOSEFINE -

Så gott! x

#4 - Mattias Almskog

Vilket bra blogg.