Ögon
 
 
Det här receptet på ögon, är perfekt! Ögonen är perfekt som en liten munsbit, lagom storlek och underbart goda. Vitchoklad med chokladpudding, de är grejjer de! Du behöver inte ha chokladpudding, utan du kan ha pannacotta eller något annat som du tycker är gott!
Ögonvitan:
För att göra runda fina former till ögon behöver du en CakePop silikonform. Om du inte har en sådan, så använd fantasin! Du kanske har några andra former som skulle kunna likna ögonform?
Smält ungefär 200 g vit choklad till en slät konsistens. Pensla chokladen på hela formen så att det blir ett tunt lager choklad. Ställ sedan in i kylen för att den ska stelna. Under tiden kan du göra chokladpuddingen.
 
Chokladpudding
4 portioner.
 
Ingredienser:
 
2 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde (40%)
5 äggulor
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
175 g mörk choklad (70%)
3 gelatinblad
 
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp mjölken och grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  3. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker till en pösig smet.
  4. Häll sedan úngefär 1/3 av den varma gräddmjölken i en fin stråle i äggsmeten under omröring. Rör sedan ner äggsmeten i kastrullen med gräddmjölken under omrörning.
  5. Låt smeten sjuda upp under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka. Ta bort kastrullen från värmen.
  6. Hacka chokladen och lägg ned i smeten tillsammans med gelatinbladen. Rör om tills allt har smält och smeten har blivit slät. Låt stå kyla ned.
 
Att sätta ihop ögat:
När chokladpuddingen har svalnat ska du ta fram chokladformarna, och fylla dom med chokladpuddingen. Fyll ända upp till kanten. Sedan in i kylen igen. När dom har stelnat någorlunda så kan du försöka ta ut dom från formarna. Nu ska du måla dit självaste ögat. Röd karamellfärg och blå måste du ha, sen tar du en ren pensel, och målar dit allt du vill att ögona ska ha! (Det kan hända att chokladen blir "vattnig", alltås att det blir vatten på chokladen då du tar fram den i rumstemperatur. Då torkade jag bara bort vattnet, och målade sedan.)
 
 
 
 
 
#1 - Elin Engdahl

Hejsan! Vi har gjort en lista med de 10 bästa tipsen inför Halloween där vi tagit med ditt inlägg! :) http://blogg.se/article/2015/october/halloween-tips.html <- här är länken till den!

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen

Svar: Hej! ååh men va roligt!:D
Tack desamma!
hildakvilina.blogg.se

#2 - Hanna

Jag har aldrig testat hemgjord chokladpudding. Det verkar så enkelt.

#3 - Helene

Haha läskigt :o XD