Varmvispade maränger (Schweizisk maräng)
Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Dom här marängerna blir spröda på utsidan men sega på insidan. Maränger kan du göra på tusen olika sätt. Du kan göra varmvispade, kallvispade, färga dom eller göra chokladmaränger. Men något så simpelt som varmvispade maränger finns nog inte. Dom är så fina att ha framme i en glasburk i köket och dessutom så har dom ett väldigt långt bäst-före-datum.
Spritsa eller klicka ut dessa på en bakplåt, dom blir fina hur du än gör. Jag färgade mina pastell-lila och pastell-blå, så tillsätt bara karamellfärg tills du fått den färg du vill ha! 
 
Receptet är så enkelt som så här:
 
7 äggvitor
5 dl socker
karamellfärg
 
1. Värm ugnen till 100 grader.
2. Lägg äggvitorna och sockret i en rostfri skål över en kastrull med kokande vatten.
3. Rör om hela tiden ända tills sockerkristallerna har smält. Du kan känna mellan fingrarna, det ska inte kännas någon sockerkristall alls.
4. Häll vispet i en bunke, och vispa med elvisp tills den blivit kall och fluffig. 
5. Spritsa eller klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 1 timme. Stäng sedan av ugnen och låt stå och eftertorkas i en timme till. Sen är dom redo att ätas precis som dom är, på glass eller kanske en tårta!
 
Somsagt, superfina att ha i en glasburk framme i köket!