Hi-hat cupcakes
Hi-hat cupcakes blev en riktigt höjdare! Gick åt som smör i solsken. Det här receptet är tänkt att räcka till 12 stora cupcakes, men för mig blev det 24 minicupcakes och 12 stora cupcakes. Jag valde att frysa in dom stora till senare, så kan man bara göra frosting och dekorera dom senare. Så gjorde jag dom små cupcakesen till Hi-Hat cupcakes. Hi-hat cupcakes innehåller en chokladbotten, med marängtopping som är fluffig och god med lite citronsmak. Sen är den doppad i choklad. Efter att du har doppat cupcakesen i choklad kan du strössla lite strössel på dom, eller göra några fina marsipanfigurer och sätta dit. Receptet har jag hittat i Leilas bok " A piece of cake ".
 
Hi-hat cupcakes
24 mini och 12 stora
 
Ingredienser choklad cupcake:
 
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil (jag använde 1 dl mjölk)
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad eller ljus choklad
 
Ingredienser marängfrosting:
6 äggvitor
8½ dl strösocker
saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker
 
Chocolate coating:
350 g mörk choklad
3 msk olja
 
Så här gör du cupcakes:
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsockret vitt och fluffigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen/mjölken och kaffet och blanda ner i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en enskild bunke, vänd sedan ner ned i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och smält i ett vattenbad. Häll sedan ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dom 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
Så här gör du marängfrosting:
 
1.Blanda äggvitor, strösocker och saft av 1 citron i en rostfri bunke. Vispa fluffigt för hand i ca 1 minut.
2. Sätt bunken över ett vattenbad. Vispa till sockerkristallerna har smält och den blir luftig som maräng. Du ska kunna se tydliga spår efter vispen.
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsockret. Vispa med elvisp eller köksmaskin några minuter tills marängen har tjocknat och svalnat.
4. Använd en sprits med rund tull och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.Lämna cirka en centimmeter runt kanten.
5. Låt stelna i kylen.
 
Så här gör du chocolate coating:
 
1.Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad tillsammans med oljan.
2. Häll över chokladen i en annan skål och låt svalna.
3. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i chokladen. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
4. Låt stelna på ett fat i kylen i ca 30 minuter.
 
Frosting som du kan göra till dom stora cupcakesen:
 
Chocolate frosting
 
Ingredienser:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
 
Gör så här:
 
1.Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
2. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
 
 
 
 

 
#1 - Frida - blivande tvåbarnsmamma

Så gott det ser ut! Tyvärr kan jag inte äta de då det innehåller choklad :(

#2 - Frida - blivande tvåbarnsmamma

Så gott det ser ut! Tyvärr kan jag inte äta de då det innehåller choklad :(

Svar: Tack! åh, jag kan lägga upp ett annat recept på cupcakes senare i veckan!
Hilda Akvilina