Lucka 16. Mitt bästa chokladcupcake recept!
Choklad, choklad, choklad. Vem tycker inte om choklad?! Hur gott som helst, och passar nästan till allt!
Det här receptet har jag använt i både påskcupcakes och Hi-Hat cupcakesen. Den har rik smak, den är "färsk" och inte torr. Så saftig, chokladig och helt underbar. Helt klart 6/5 stjärnor!
 
12 st
Chocolate cupcake ingredienser:
 
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil (jag använde 1 dl mjölk)
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad (ljus choklad funkar lika bra)
 
Gör cupcakesen så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen (eller mjölk om du använde de) och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dom till 2/3 med smet.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.